Meer verno.

Achter de schermen.

Verno vorm
Henk Reitsma.
Hoofd Technische Dienst

Henk Reitsma

Ik ben er trots op dat we samen zo’n mooie organisatie hebben opgebouwd, met een mooie ploeg mensen en prachtige machines!

Sinds 1988 ben ik werkzaam binnen Verno, tegenwoordig als Hoofd Technische Dienst. Of zoals ik het zelf noem: Hoofd materieel. In de afgelopen 31 jaar is er in ons werkveld veel veranderd; slimme oplossingen werden gevonden, internet deed z’n intrede en materieel veranderde naar duurzame, hybride varianten.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Normaalgesproken begint mijn werkdag om kwart voor acht en rij ik rond half vijf naar huis. Meestal loopt dit uit, maar dat vind ik geen probleem. Mijn planning veranderd gedurende de dag met regelmaat, maar eigenlijk is dat ook het leuke aan werken bij Verno.

Wat is het leukste aan je baan?
De vrijheid en de plezierige omgang met de rest van de collega’s, de technische uitdagingen en daarvoor een oplossing te vinden en het toepassen van nieuwe technieken. Het komt namelijk regelmatig voor dat wij een vraag krijgen naar vernieuwende technieken of een vernieuwende aanpak. Eén en ander laat de hersenen kraken en samen met mijn naaste collega’s weten wij dan een oplossing te verzinnen en als het dan iets is wat wij ook nog gezamenlijk kunnen ontwikkelen, dan zullen we dat niet laten.

Wat was je eerste indruk van Verno? En, hoe kijk je nu naar de firma?
In eerste instantie was het een wat ouder bedrijf, waar de verhuur nog in de kinderschoenen stond. Ook een sociaal bedrijf waar alles goed geregeld is, en dat is nog steeds het geval.
Tegenwoordig ben ik er trots op dat we samen zo’n mooie organisatie hebben opgebouwd, met een mooie ploeg mensen en prachtige machines.

Welke eigenschappen komen je goed van pas in je werkzaamheden?

  • Oplossingsgericht
  • Aanpakken
  • Niet te lang discussiëren
  • Technisch inzicht

Welk advies geef jij nieuwe Verno-collega’s?
Kijk eerst een rustig rond, kom op tijd en luister naar je collega’s.

Wat is de grappigste blunder die jij ooit tijdens je werk maakte?
Uit je werkbus stappen, zonder deze op de handrem of in de versnelling te zetten en dan na je klus de bus onderaan de helling terugvinden…

Wat zou jij voor je werk nog graag eens willen leren? 
Ik zou wel meer willen weten over de bediening van elektronica en hoe één en ander in te regelen.

Waar mogen je collega’s jou voor wakker maken?
Een mooie huurklus waarbij iets moet, maar eigenlijk niet kan; een mooie uitdaging dus!

Pagina delen.