Meer verno.

Achter de schermen.

Verno vorm
Karin Mast.
Hoofd Marketing & Communicatie

Karin Mast

Huren voor onze klanten nóg makkelijker maken, daar doen we het voor!

Inmiddels al weer 11 jaar werk ik bij Verno aan de Marketing en Communicatie. Samen met mijn collega Janneke doe ik de meest uiteenlopende werkzaamheden; van het opstellen van marketingplannen en budgetten tot fotograferen en het ontwikkelen van onze huurmagazines!

Hoe ziet jouw dag eruit?
Ondanks het afwisselende karakter van zowel mijn functie als onze organisatie probeer ik toch wat structuur in mijn werkweek aan te brengen. Op maandag vergaderen we veel en maak ik o.a. de planning voor de rest van de werkweek van mijn collega Janneke en ik. Sommige werkzaamheden komen met regelmaat voor, zoals het maken en versturen van e-mailnieuwsbrieven, beheren van onze website en -shop en analyseren van internetstats. Daarnaast hebben wij het geluk ook aan bijzondere en minder voor de hand liggende projecten te mogen werken. Of ik er een paar kan noemen? Jazeker! In aanloop naar 2018, het jaar waarin Leeuwarden zich Culturele Hoofdstad van Europa mocht noemen, hebben wij samengewerkt met kunstenaars, studenten, scholieren en zorginstellingen voor de realisatie van 25 mobiele toiletten voorzien van kunst; In het 2016 wonnen wij met Verno de Koploperprijs binnen de Gemeente Leeuwarden met ons MVO jaarverslag; In 2019 staken wij zowel online als offline onze communicatiemiddelen in een nieuwe jas en in 2020 mochten wij  ons nieuwe logo in gebruik nemen. En vorig jaar kamen de eerste edities van onze eigen krant Verno Actueel uit, echt heel leuk om te maken! Zomaar een kleine greep uit de vele projecten waar we aan werken.

Wat is het leukste aan je baan?
Dat je iedere dag weer iets leert. Ons vak is constant in beweging. Net als je denkt dat je weet hoe iets werkt, kun je weer aan de bak! Daarnaast is ons bedrijf en onze afdeling telkens in beweging en dat zorgt ervoor dat ik nooit met tegenzin naar mijn werk ga.
Oké, eerlijk is eerlijk; ik mag mij ook gelukkig prijzen met hele fijne collega’s die daar zeker een behoorlijke invloed op hebben. En als ik zie dat we met onze inspanningen resultaat behalen word ik daar heel blij van.

Wat was je eerste indruk van Verno? En, hoe kijk je nu naar de firma?
Ik heb jarenlang in een modebedrijf gewerkt. Inderdaad, met heel veel vrouwen. Dus toen ik kennismaakte met Verno was dat wel even schakelen. Mijn man ‘zag dat het goed was’ en heeft mij overtuigd om de uitdaging aan te gaan. En nu, elf jaren later? Ik heb geen seconde spijt gehad. Professioneel, ambitieus en met oog voor kwaliteit. En tegelijkertijd heel nuchter en recht door zee. Verno is een heerlijk bedrijf om voor te mogen werken. Ik ben er trots op!

Welke eigenschappen komen je goed van pas in je werkzaamheden?
In mijn werk moet je een kritische blik hebben en eerlijk durven zijn. Verder krijg je veel vrijheid en dat vraagt tegelijkertijd om een grote zelfstandigheid, zowel in de aansturing van je werkzaamheden als het nemen van beslissingen. Toch heb ik nooit het gevoel er alleen voor te staan, Verno zijn we samen!

Welk advies geef jij nieuwe Verno-collega’s?

  • Leer van je collega’s met jarenlange ervaring en zorg er met je frisse blik voor dat zij óók iets van jou kunnen leren.
  • Stel zo veel mogelijk vragen! Uiteraard weet jij niet alles over het assortiment en de techniek erachter, de organisatie, werkwijze en wie je collega’s zijn. Vraag daarom zo veel mogelijk. Ben je het vergeten? Vraag gerust nog een keer. Daar zijn we voor.
  • Wees kritisch; bij Verno leggen we de lat hoog.

Wat is de grappigste blunder die jij ooit tijdens je werk maakte?
Ik ben nogal een perfectionist en vind blunders daarom niet snel grappig. Ik kan er dan ook, heel gek.., even geen één bedenken. Flauw? Oké, eentje dan. Ik bestelde heel enthousiast broodtrommels. Oranje, voorzien van ons logo. Als bedankje voor onze trouwe klanten. Leuk toch, zul je denken. Dat dacht ik ook. Totdat ze binnen waren en zo klein bleken te zijn dat er amper twee boterhammen in passen. Valt dat hieronder? 

Wat zou jij voor je werk nog graag eens willen leren?
Eerder schreef ik al dat ik elke dag leer, dus dat zit wel goed.  Af en toe mag met een collega mee op pad en bezoeken we onze klanten. Het is leuk en leerzaam om tijdens te gesprekken te ontdekken hoe onze klanten het materieel en de dienstverlening van Verno ervaren. Daar zou ik graag wat vaker tijd voor maken, zodat we het huren voor onze klanten nóg makkelijker kunnen maken; daar doen we het  toch voor! 

Waar mogen je collega’s jou voor wakker maken?
Ah, dat is een makkelijke; CHOCOLADE!

Pagina delen.