Meer verno.

Achter de schermen.

Verno vorm
Jacob Epema.

Jacob Epema.

Hey Jacob! Vertel 's, wat doe jij eigenlijk binnen Verno?
Goeie vraag, maar als terreinchef op vestiging Leeuwarden kan je beter vragen ‘Wat doe je niet’?
Best een uitdagende functie wanneer er veel materieel op transport gaat en retour komt. Geen dag is dus hetzelfde! Hiernaast ben ik de vaste vervanger wanneer onze collega-chauffeurs van hun vakantie genieten; dan spring ik op de auto, iets wat ik ook erg graag doe.

En, is dat wat je wilde worden, toen je vroeger klein was?
Vanaf mijn 14e raakte ik meer en meer geïnteresseerd in rijdend materieel. Toen wist ik; ik wil de agrarische sector of het transport in!

Waar ben je trots op?
Mijn gezin! Ik ben getrouwd met Elisa en we zijn trotse ouders van een dochter van anderhalf en de eigenaren van een hele lieve Dobermann. Altijd weer genieten om samen iets leuks te doen.

Hoe ziet jouw dag eruit?
We bespreken eerst wat we van de dag verwachten. Verdeelt over de dag komen collega’s materieel laden en lossen waarvan ik zorg dat het op de juiste plek terecht staat. Als chauffeur kom ik op unieke locaties waarbij de dag de ene keer gevuld is met autolaadkraanwerkzaamheden en soms is het enkel rijwerk

Wat was je eerste indruk van Verno? 
De gezellige sfeer! Hier en daar een dolletje, dat maakt het werk zo leuk. Wat me zeker ook opviel was de kwaliteit aan jong materieel die we toen en nu nog steeds in huis hebben.

En, hoe kijk je nu naar de firma?
Ik kijk met trots naar Verno en wat we met z’n allen bereiken. Ik zie werken voor Verno niet als werk, dat is toch mooi!

Welke eigenschappen komen je goed van pas in je werkzaamheden? 
Ik ben creatief en dat komt in mijn functie goed van pas. We hebben bij Verno geen problemen, maar uitdagingen!

Wat is het leukste aan je baan?
Absoluut het besturen van de autolaadkraan: Wanneer je bij een klant voor een uitdagende situatie staat en het lukt om het materieel goed te plaatsen, dat is toch altijd een gaaf gevoel.

Wat is de grappigste blunder die jij ooit tijdens je werk maakte?
Niet lachen..!
Wij hebben verschillende soorten waterpompen met tank voor watervoorziening voor evenementen en deze moest gecontroleerd worden. Dus ik steek de stekker erin en zet de knop op aan... wat ik níet wist was dat de kraan al open stond en ik zat met mijn gezicht recht voor de koppeling… 
Toen kon ik om een droog setje kleren.

Energie, dat krijg jij van:
Als vrachtwagenchauffeur en terreinchef heb je wel wat creativiteit nodig; je loopt tegen uitdagingen aan en ik vind het mooi om daar oplossingen voor te bedenken.

Welk advies geef jij nieuwe Verno-collega's?
Wees lekker jezelf en laat alles op je afkomen want elke dag is weer anders bij Verno. 

Waar mogen je collega's jou voor wakker maken?
Speciale klusjes op de vrachtauto op unieke locaties vind ik prachtig! Dat je eerst denkt ‘Oei, dit kan wel eens lastig worden’ en dat het toch allemaal gewoon goed lukt.

Natuurlijk; de klant is Koning. Maar hoe speel je dat klaar?
Door me altijd in de klant te verplaatsen; als je iets huurt dan moet het goed zijn. De klant moet er vanuit kunnen gaan dat het materieel in een topstaat is.

Pagina delen.