Meer verno.

Achter de schermen.

Verno vorm
Pieter Brouwer.
Monteur

Pieter Brouwer

Begin bij jezelf en doe waar jij gelukkig van wordt!

Een opleiding kiezen hoeft niet ingewikkeld te zijn; wie ben je, welke profielkeuze heb je gemaakt, wat doe je graag in je vrije tijd en wanneer swipe je op de socials? We vroegen onze collega Pieter Brouwer hoe het zoeken en vinden van een opleiding voor hem verlopen is en waarom hij voor de techniek koos.

Wat wilde jij ‘later als je groot bent’ eigenlijk worden?
“Ik sleutelde al graag toen ik jonger was. Auto’s, trekkers. Mijn vader was monteur, dus ik kwam al jong met techniek in aanraking. Ik denk dat ik altijd al monteur wilde worden, ik was altijd aan het prutsen.”

Welke opleiding koos je?
“Ik heb eerst basis gedaan, ik zat namelijk niet graag in de schoolbanken. Daarna heb ik niveau twee gedaan op het Friesland College in Heerenveen. Toen ik verder wilde als eerste monteur was daar binnen werkenleren geen werk in. Werkenleren koos ik omdat ik ook toen geen zin had om altijd op school te zitten. Weekends werkte ik al bij een autoschadehersteller en daar kreeg ik de kans om in een leerwerktraject aan de slag te gaan als monteur binnen de schadeherstel. Met vervolgcursussen zoals bijvoorbeeld ‘storing zoeken’ heb ik mijn kennis steeds meer uitgebreid. Na zes jaar was ik toe aan wat nieuws.”

En wat ben je nu geworden?
“Sinds afgelopen herfst werk ik bij Verno Verhuur, als monteur. Ik hoorde via via dat ze mensen zochten en dit leek me wel interessant. Ik heb nu een heel afwisselende baan; er zijn veel verschillende machines en technieken, we werken met regelmaat op locatie en laatst mocht ik de chef werkplaats vervangen tijdens zijn vakantie. Een mooie uitdaging. Oudere collega’s leren me handige trucjes en andersom kan ik ze helpen met computertechnologie, dat is toch iets waar je als jongere meer inzicht in hebt.”

Is werken bij Verno ook iets voor jou?
Kom langs; onze collega’s laten je kennismaken met de verhuurwereld en vertellen je graag over hun werkzaamheden, de uitdagingen én de leukste opdrachten. Een dag meekijken mag altijd, neem je contact met op ons? Geef je contactgegevens dan door via werkenbij.verno.nl/meewerkdag!

 

Pagina delen.